Estetica dentară

În ultimii zece ani tehnicile de restaurare estetică au evoluat foarte mult.

În loc de plombe mari se recomandă pentru rezistenţă, estetică şi durată mai lungă onlay-urile ceramice. Acestea sunt plombe din porţelan confecţionate în laborator.

Pentru un zâmbet perfect recomandăm albire înainte şi apoi faţete(veneers) integral ceramice şi coroane integral ceramice.

Dacă lipsesc dinţi, ideal ar fi să aplice implante pentru a nu sacrifica dinţii de langă.

La un caz pentru a ieşi rezultatul perfect e nevoie de o întreagaă echipă formată din implantolog, endodont, parodontolog, ortodont, un estetician, un tehnician dentar şi nu în ultimul rând un pacient compliant. 

 

FAŢETE DENTARE

 

Ce sunt faţetele dentare?

Sunt nişte lucrări din porţelan extrem de subţiri, cât o foiţă, de 0,3-0,5 mm, ce se aplică pe faţa vestibulară a dinţilor.

Faţetele pot modifica forma şi culoarea dinţilor, obţinând cu ele o estetică deosebită, acel zambet de Hollywood, mult dorit şi invidiat de toată lumea.

Faţetele necesită o preparare minimă a smalţului sau există faţete pentru care nu se prepară deloc dinţii (faţetele no-prep) astfel că pacientul nu va avea sensibilitate dentară. Au avantajul că nu se îmbracă dintele şi nu se şlefuieşte mult din el, astfel că nu va necesita scoaterea nervului.

Faţetele dentare sunt varianta actuală optimă, cu minim de sacrificiu dentar, pentru a crea un zambet perfect.

 

ALBIREA DENTARĂ

 

Recomandaţi albirea dentară?

Da, albirea dentară este un procedeu sigur, nu strică dinţii cu condiţia să se facă într-un cabinet de stomatologie, sub controlul medicului dentist.

Cate tipuri de albire dentara exista?

Există doua tipuri de albire dentară în funcţie de modalitatea de aplicare a substanţei pe dinţi: albire de cabinet şi albire pentru acasă.

Albirea de cabinet se efectuează într-una sau mai multe şedinţe de aproximativ o oră. Se aplică o substanţă pe dinţi şi se foloseşte o lampă specială de albire pentru a intensifica efectul şi a pătrunde substanţa mai profund în structurile dentare.

Albirea de acasă se efectuează prin aplicarea substanţei de către pacient în gutiere special confecţionate, câteva ore pe zi sau în timpul nopţii; substanţa folosită are concentraţie mai slabă faţă de cea de cabinet şi se aplica o săptămână zilnic, sau poate chiar mai mult , în funcţie de efectul dorit.

Albirea se recomandă a se efectua la un interval de 5 ani între şi nu mai repede!